LG Wing: unieke smartphone met een draaibaar scherm

De LG Wing is een unieke smartphone met een tweede draaibaar scherm. Een variant die we nog niet eerder hebben gezien. Maar toeval is het niet want de LG Wing ondersteunt het doel van LG Electronics om met hun Explorer Project verschillende nog onontdekte concepten te ontdekken in een poging om de smartphone industrie nieuwe inzichten te bieden.

Naast de opvouwbare smartphone modellen van Samsung en Huawei heeft deze LG Wing een unieke vorm en uitvoering. Deze moeten de consument die graag op zoek gaat naar iets nieuws een geheel andere telefoonervaring bieden.

Verborgen en draaibaar tweede scherm

De LG Wing is anders dan alle andere smartphones in de markt. Als gebruiker kun je op elk moment schakelen tussen de basismodus en zwenkmodus (het deel wat draaibaar is). Dat zou een meer uitgebreide en andere gebruikservaring moeten gaan bieden. In werkelijkheid is het een tweede scherm tenzij de software deze technologie gaat begrijpen en je extra informatie gaat bieden.

In de zwenkmodus draait de gehele voorkant van de telefoon 90 graden met de klok mee, waarbij het hoofdscherm in liggende modus komt en een 3,9 inch tweede scherm onthult. Hierdoor worden nieuwe gebruiksmogelijkheden beschikbaar en applicaties kunnen gesplitst worden over twee schermen of er kunnen twee applicaties tegelijkertijd weergegeven worden.

De LG Wing zal in het vierde kwartaal van 2020 beschikbaar zijn in Nederland. Heel eerlijk, we zijn bij deze uitvoering wel heel erg benieuwd naar de gebruikerservaring. Is dit handig en eureka of is het helemaal niet handig. Daar valt nog niets over te voorspellen. Het is in ieder geval uniek en LG toont wel lef om deze smartphone op de markt te brengen.

LG_Wing_01
LG Wing met ‘zwenkmodus’

BRON: Dutchcowboys

Aanbevolen artikelen