Vanavond 19.00 uur, een groot deel van Nederland volgt de persconferentie van Mark Rutte & Hugo de Jonge rondom de nieuwe coronamaatregelen die in Nederland van kracht gaan. Maar vanuit Cupertino, Californië was er nog een andere persconferentie te volgen. Apple kondigde namelijk tegelijkertijd de nieuwe iPhones aan. De nieuwe iPhone 12 komt beschikbaar in een viertal varianten. Van klein naar groot:

  • iPhone 12 mini,
  • iPhone 12,
  • iPhone 12 Pro &
  • iPhone 12 Pro Max

In eerste instantie zouden deze nieuwe iPhones aangekondigd worden tijdens het event in september. Maar door wat vertraging werd het toch een apart Apple iPhone Event. Tim Cook blikt bij de introductie dan ook even kort terug op de producten van vorige maand: Apple Watch SE, Apple Watch Series 6, iPad en iPad Air.

Homepod Mini

De eerste aankondiging van de avond is die van de Homepod Mini. De kleine versie van de HomePod, een draadloze speaker, die in Nederland nooit het daglicht heeft gezien. Hetgeen overigens ook nog de vraag is met deze nieuwe variant.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Homepod Mini een stuk kleiner, en met een prijs van 99 US dollar (vermoedelijk gewoon 99 euro) ook een stuk betaalbaarder. Verder is hij uiteraard te bedienen met Siri, en kun je meerdere speakers aan elkaar koppelen. Het is een cilindervormige speaker, waarvan de boven- en onderkant wat is afgevlakt. Bovenop is dan een het display te vinden. Beschikbaar vanaf 6 november. Meer info volgt zodra bekend!

5G op iPhone

Duidelijk is dat vanaf nu 5G beschikbaar zal zijn op alle nieuwe iPhones. De uiteindelijke snelheid zal ook afhangen van de providers en aanbieders, en dus ook verschillen per land. Duidelijk is dat ook de apps op de nieuwe iPhones gebruik kunnen gaan maken van deze razendsnelle internetverbinding. De iPhone zal zelf terugschakelen naar een langzamere verbinding (4G?) als de snelheid van 5G niet nodig is.

iPhone-12
iPhone 12

BRON: Dutchcowboys