Afgelopen dinsdag kondigde Apple vanuit Cupertino, Californië, de nieuwe iPhone 12 aan. Voor het eerst komt de nieuwe iPhone beschikbaar in 4 verschillende modellen. De nieuwe modellen beschikken over een nieuw ontwerp en zitten boordevol innovatieve features, waaronder de A14 Bionic-chip, een geavanceerd dual-camerasysteem en een Super Retina XDR-display.

Apple zelf is lyrisch over de nieuwe A14 Bionic-chip. Eentje die aanwezig is in alle nieuwe modellen. Het is de eerste chip in de smartphonesector die gebouwd is met 5-nanometerprocestechnologie. Dat maakt de A14 Bionic sneller en efficiënter dan ooit. De CPU en GPU bieden nu game-ervaringen van consolekwaliteit, krachtige computationele fotografie en nog veel meer. De A14 Bionic heeft een 16-core Neural Engine die 11 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren.

Lees hieronder verder over de iPhone 12 & iPhone 12 mini. En de iPhone 12 Pro & iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 & iPhone 12 mini

Het nieuwe ontwerp van de 6,1-inch iPhone 12 en de 5,4-inch iPhone 12 mini ziet er weer stijlvol uit. Al heeft het ook veel weg van de oude iPhone 4 & 5. De iPhone 12 mini is de kleinste, dunste en lichtste 5G-smartphone ter wereld, met een ontwerp dat plaats biedt aan alle technologie van iPhone 12 in een lekker compact formaat. Maar wel met een groot display dat van rand tot rand loopt.

Beide modellen hebben een nieuw ontwerp met vlakke randen en een behuizing van hoogwaardig aluminium met een Ceramic Shield-voorkant. Deze nieuwe voorkant is een stuk sterker dan glas doordat tijdens de productie een nieuwe kristallisatiestap bij hoge temperatuur wordt uitgevoerd waardoor nanokeramische kristallen in de glasmatrix ontstaan. De valbestendigheid is daarmee vier keer zo hoog.

De iPhone 12 en iPhone 12 mini hebben een all-screen Super Retina XDR-display dat verder naar de randen doorloopt en dat tevens zorgt voor de best mogelijke kleurweergave. Beide modellen bieden een contrastverhouding van 2.000.000:1 voor diepe zwarttinten, HDR-kijkervaring voor HD-video en foto’s met meer detail.

apple-iphone-12-design
Design van de iPhone 12.

BRON: Dutchcowboys