De Huawei AppGallery heeft een nieuwe interface. De Appstore is nu nog meer gericht op ontdekken, met meer ruimte voor visuals, verbeterde navigatie en ruimte voor lokale ontwikkelaars. De nieuwe versie is per direct beschikbaar.

De vernieuwing volgt na succes van Huawei’s Appstore. Het afgelopen jaar groeide het aantal maandelijks actieve gebruikers tot meer dan 530 miljoen. In Nederland zijn populaire apps Thuisbezorgd, Staatsloterij, Buienradar, Basic-Fit en PostNL.

Minder zoeken, meer ontdekken

Gebruikerservaring staat centraal in AppGallery en interactie is het codewoord. De apps zijn opvallender, worden visueel aantrekkelijk getoond en zijn in minder stappen te vinden en te downloaden. Dit is niet alleen prettig voor de gebruiker, maar ook voor de ontwikkelaar, die meer mogelijkheden krijgt om zijn app vindbaar te maken en op te laten vallen.

Aanbevolen apps

Een voorbeeld van de verbetering is de Aanbevolen-tab. Apps worden hier nu als kaarten gepresenteerd, waarbij informatie en reviews gemakkelijk kunnen worden bekeken. De selectie wordt nu bovendien standaard van nieuw naar oud gesorteerd.

Direct onder Aanbevelingen zijn de populaire categorieën Geschenken en Promoties te zien. Onder Promoties krijgen gebruikers kortingen, cashbackacties en andere aanbiedingen voor geselecteerde apps. Bij Geschenken krijgen ze cadeautjes van app-ontwikkelaars, in ruil voor het downloaden van of het aanmelden bij een van hun apps. Van gratis premium services tot extra credits voor bepaalde games.

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)