HMD Global heeft vandaag drie nieuwe Nokia smartphone modelreeksen gepresenteerd. Daarmee stapt de fabrikant meteen ook af van de toch wel ietwat verwarrende ‘N.X’ modelnamen, zoals de Nokia 6, 6.1, 6.2 etc. Vanaf nu kiest HMD Global voor de Nokia X-series, G-Series en C-Series. . In totaal werden vandaag zes nieuwe Nokia smartphones onthuld. De Nokia X10 en X20, de Nokia G10 en G20 en de Nokia C100 en C200. Voorlopig zullen alleen de smartphones uit de X- en G-series in Nederland op de markt komen.

Die vier toestellen, de Nokia G10, G20, X10 en X20, behoren alle vier tot het betaalbare instap- en mid-range segment met prijskaartjes die, afhankelijk van de configuratie, tussen de 139 en 379 euro liggen. Het meest uitgebreide toestel, de Nokia X20 zal vanaf medio mei te koop zijn. Enkele weken later, begin juni, volgt de Nokia X10. Eind juni liggen ook de Nokia G10 en G20 in de schappen.

Midrange Nokia X-series

Kijkend naar de specificaties, dan zijn de twee X-Series modellen de ‘topmodellen’ van de nieuwe Nokia smartphones. Zowel de X10 als de X20 zijn geschikt voor gebruik op 5G-netwerken dankzij de 2GHz Qualcomm Snapdragon 480 octa-core processor. Beide toestellen zijn verder uitgerust met een 6,7 inch Full HD+ display met ‘punchhole’ voor de front camera en hebben een 4470 mAh accu. Voor de ontgrendeling hebben beide toestellen een vingerafdruk sensor aan de zijkant en gezichtsherkenning via de front camera.

De Nokia X10 en X20

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)