Samsung heeft deze week de nieuwe versie van de Galaxy SmartTag+ gepresenteerd. Deze Bluetooth GPS tags kunnen dankzij ultra-wideband technologie de locatie nog nauwkeuriger bepalen. Dankzij de ingebouwde Augmented Reality (AR) functie is het nu ook mogelijk om met behulp van de camera van je smartphone, al kijkend door de lens, de locatie van je verloren spullen vinden. Zolang het natuurlijk niet je smartphone zelf is die je verloren bent (Duhhh!)

De Galaxy SmartTag+ is, zoals de naam al doet vermoeden, specifiek ontwikkeld voor gebruik in combinatie met een Samsung Galaxy smartphone, zoals de Galaxu S21. Het toestel moet in ieder geval voorzien zijn van Bluetooth Low Energy (BLE) en ultra-wideband chip (UWB) om de locatie van de SmartTag+ zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Daarbij maakt het niet uit of de tag zich in de buurt van het toestel bevindt of dat hij mijlenver weg ligt.

Zoeken met AR Find

In combinatie met de Samsungs SmartThings app wordt het ook mogelijk om de locatie van de SmartTag+ op te sporen middels de AR Find functie van die app. Behalve dat de locatie wordt weergegeven in de kaarten-app, verschijnt op het scherm van de smartphone een pijl die in de richting wijst waar de SmartTag+ zich bevindt.

De nieuwe SmartTags kunnen ook via AR Find opgespoord worden.

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)