De gerenommeerde Apple analist Ming-Chi Kuo voorspelt in een rapport aan investeerders dat de iPhone 14, die in de herfst van 2022 op de markt moet komen, onder andere een aantal significante camera-updates zal bevatten. Kuo denkt dat Apple dat jaar in totaal vier iPhone modellen gaat onthullen, twee met een 6,1 inch scherm en twee 6,7 inch modellen.

48 megapixel en 8K video

De topmodellen van de iPhone 14 zouden volgens Kuo uitgerust worden met een 48 megapixel camera die ook in 8K kan filmen. Bovendien zou de camera gelijktijdig 48 en 12 megapixel afbeeldingen kunnen produceren. Apple zou overigens niet van plan zijn een opvolger voor de iPhone mini te introduceren, die samen met de iPhone 12 gepresenteerd werd. De verkoopcijfers van dat toestel vallen tegen en de kans is groot dat de kleine iPhone na dit jaar uit het assortiment gaat.

Dit zijn uiteraard nog geruchten en verwachtingen van een analist die het de afgelopen jaren wel al regelmatig bij het rechte eind bleek te hebben. Maar een slag om de arm houden is raadzaam, zeker wanneer je bedenkt dat dit over de iPhone 14 gaat, terwijl we dit jaar eerst nog maar eens de iPhone 13 moeten zien verschijnen.

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)