Microsoft heeft deze week de vierde generatie van de Surface Laptop gepresenteerd. Net als zijn voorganger is ook deze beschikbaar in twee uitvoeringen, met een 13,5 inch en een 15 inch PixelSense touschreen scherm met een beeldverhouding van 3:2. De Surface Laptop 4 kan nu als pre-orde besteld worden en hij zal eind april in de winkels verschijnen. De advies verkoopprijzen variƫren van 1129 euro voor het 13,5 inch instapmodel tot 1849 euro voor de meest complete 15 inch uitvoering.

Kleine verschillen met voorganger

Kijkend naar de specificaties dan zijn de verschillen met zijn voorganger, de Surface Laptop 3 niet zo heel er groot. We kunnen wel spreken over een incrementele update. De vierde generatie wordt uitgerust met een iets snellere processor. Daarbij kun je voor beide modellen kiezen uit verschillende octa-core processors; de 11e generatie Intel Core of de AMD Ryzen Mobile met de Radeon Graphics Microsoft Surface Edition.

Afhankelijk van de configuratie die je kiest hebben zowel de 13,5 inch als de 15 inch uitvoering 8GB RAM en 256GB SSD opslag of 16GB RAM met 512GB SSD opslag aan boord. Verder hebben de nieuwe Surface Laptop modellen ook weer een iets krachtigere accu gekregen. Daarmee kun je, afhankelijk van de uitvoering, 16 tot 19 uur onafgebroken werken voordat de laptop weer opgeladen moet worden.

De vierde generatie van de Surface Laptop ligt eind deze maand in de winkels

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)