Sony heeft deze week de derde generatie van de Xperia 1 en de Xperia 5 gepresenteerd. Bij beide toestellen zet de Japanse fabrikant volop in op de camera met Alpha AF-technologie die we ook kennen van de Alpha camera’s. Volgens Sony zijn de Xperia 1 III en Xperia 5 III ’s werelds eerste smartphones met een ‘variabele telenens’ in combinatie met een Dual PD-sensor die een brandpuntsafstand van maximaal 105mm biedt. De eveneens ingebouwde Dual PDAF sensor zorgt bovendien voor een razendsnelle autofocus, aldus Sony.

Variabele telelens

De Xparia 1 III en Xperia 5 III hebben een triple-camera setup van ZEISS met respectievelijk een 16mm, 24mm lens en de variabele telelens van 70mm en 105mm. Daarnaast heeft de Xperia 1 III nog een ToF-sensor die de afstand tot te fotograferen objecten meet voor nog betere AF/AE-tracking. De camera’s zijn daarnaast voorzien van de ZEISS T-coating voor minder reflecties en beter contrast en met de Sony Phorography Pro App bieden de smartphone camera’s van beide toestellen een gebruikerservaring, qua instellingen en mogelijkheden, die vergelijkbaar zijn met die van de Sony Alpha camera’s. Daarbij moet je denken aan het instellen van ISO, sluitertijd, RAW-fotografie en dergelijke.

De snelheid van de camera’s wordt duidelijk als je kijkt naar de specs die Sony ons voorspiegelt. Zo kunnen ze 20 foto’s per seconde maken en dankzij de AF/AE-tracking van 60 keer per seconde is het ook mogelijk om scherpe foto’s te maken van (snel) bewegende objecten.

De nieuwe Xperia 5 III (links) en Xperia 1 III

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)