LG heeft deze week haar meest recente kwartaalcijfers gepubliceerd. Net als Apple heeft de Koreaanse tech-gigant een recordkwartaal achter de rug. Echter, bij LG ligt daar wel een flinke smet op. Terwijl Apple weer record op record breekt met de verkopen van, en vooral de omzet uit, haar smartphones, is juist die tak hét zorgenkindje van LG. Een zorgenkindje waarvan inmiddels wel al besloten is dat het afgestoten gaat worden.

Eerst maar even het goede nieuws dan. LG boekte over het eerste kwartaal van 2021 een omzet van 18,81 biljoen Koreaanse Won. Ofwel zo’n 14 miljard euro. De winst kwam uit op 1,52 biljoen Won. Dat is ruim 1,1 miljard euro. Vergeleken met een jaar geleden zat de omzet met ruim een kwart (27,7%) in de lift. De winst steeg in verhouding zelfs met ruim 39 procent. Dit was voor LG meteen het beste kwartaal sinds de oprichting van ‘Lucky Goldstar’ in 1947.

Mobiele verliezen drukken de pret niet

Maar het had nog een beter kwartaal kunnen zijn voor LG, qua winst dan. De cijfers van de noodlijdende mobiele divisie (LG Mobile) hadden een behoorlijk negatieve impact op de resultaten van het concern. Op een omzet van 998,7 miljard Won (741 miljoen euro), moest LG Mobile een verlies slikken van 280 miljard Won (ruim 207 miljoen euro).

De resultaten van LG Mobile blijven al geruime tijd achter bij die van de concurrentie en de andere divisies van het Koreaanse bedrijf. Daarom is de beslissing die tak medio dit jaar bij het grofvuil te zetten, mijns inziens de enige juiste.

De nieuwe ‘mobiele’ tak van LG timmert wel goed aan de weg.

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)