Wanneer een fabrikant bij de introductie van een nieuwe smartphone spreekt over een ‘Flip phone’, dan denken we tegenwoordig natuurlijk meteen aan een opvouwbaar toestel. Asus heeft echter een ander idee over dat concept. Bij de nieuwe Zenfone 8 flipt namelijk alleen de camera.

Nieuw is dat overigens ook niet, want de afgelopen jaren hebben we al vaker smartphones zien verschijnen waarbij de camera kan scharnieren om in één handomdraai van standaard naar selfie-modus te schakelen. Voorbeelden daarvan waren onder andere de Oppo N1 (2014) en, meer recent, de Samsung A80 uit 2019.

Flippende camera’s van 15 jaar geleden

Sterker nog, heel wat jaren geleden had onder andere Nokia, onder andere met de N90 (foto hieronder), N92 en N93, al mobiele telefoons waarvan de camera kon draaien. Dat was weliswaar ten behoeve van de videofunctie, maar toch. Het feit dat Asus deze functie nu de benaming ‘Flip’ meegeeft maakt het, zoals gezegd, alleen maar verwarrender. We kennen immers allemaal de Samsung Galaxy Flip met zijn opvouwbare scherm.

De camera van de Nokia N90, uit 2005, kon ook al ‘flippen’.

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)