Samsung heeft een klein tipje van de sluier opgelicht van hetgeen de Koreaanse fabrikant over een week, tijdens het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona, zal onthullen. Op maandag 28 juni staat daarvoor het ‘Samsung Galaxy MWC Virtual Event’ gepland. Onderwerpen die aan bod komen zijn ‘hernieuwd uitgevonden smartwatches’, het Galaxy Ecosysteem en mobiele veiligheid.

Nieuwe smartwatch(es)

Zoals de geruchten al eerder deden vermoeden zal Samsung tijdens de online persconferentie een of meerdere nieuwe smartwatches presenteren. De kans is groot dat die voorzien zullen zijn van het nieuwe besturingssysteem voor wearables. Tijdens Google I/O werd namelijk al aangekondigd dat Samsung samen met Google een nieuwe versie van het WearOS ontwikkelen. Dat wordt een ‘combinatie’ die gebaseerd is op het Tizen OS – dat op Samsung smartwatches draait – en Google’s eigen WearOS.

Op de teaser afbeelding van Samsung’s MWC persconferentie staan naast een afbeelding van een smartwatch ook een tekening van het cameragedeelte van een smartphone, een tablet met stylus, een laptop en een opvouwbaar toestel met het Knox logo. Dat laatste zou kunnen duiden op een verbeterde versie van Samsung Knox voor mobiele devices en strookt natuurlijk ook met de aankondiging dat ‘mobile security’ ook een van de onderwerpen van de MWC-presentatie wordt. We gaan het zien, over een week, online.

De aankondiging, en teaser, voor Samsung’s MWC persconferentie.

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)