OPPO organiseerde vandaag zijn OPPO Flash Charge Open Day in China met als thema What’s Next for Flash Charging?. Tijdens dit event onthulde het merk zijn meest recente prestaties en onderzoeken op het gebied van snellaadtechnologie en de ontwikkeling van zijn VOOC Flash Charge-oplossing. Met deze nieuwe innovaties biedt OPPO opnieuw slimmere en veiligere snellaadfuncties voor een optimale gebruikerservaring.

VOOC Flash Charge

OPPO’s ontwikkeling van zijn VOOC Flash Charge-technologie is gebaseerd op innovatie over de hele linie, zoals de oplaadadapter, oplaadkabel, PMIC, batterij en meer“, aldus Jeff Zhang, Chief Scientist van OPPO VOOC Flash Charge. “Of gebruikers nu kiezen voor bedraad of draadloos opladen, de VOOC-snellaadtechnologie kan nu voldoen aan een breed scala aan behoeften als het gaat om het opladen van elektronische apparaten, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Veilig opladen

OPPO heeft efficiëntie en veiligheid altijd op de voorgrond geplaatst bij de ontwikkeling van zijn snellaadtechnologie. Op basis hiervan heeft OPPO een vijfvoudig beschermingssysteem geïntroduceerd om de veiligheid van VOOC-snelladen te verbeteren. Bovendien heeft OPPO onderzocht hoe nieuwe materialen, AI-algoritmen, oplaadarchitecturen en andere factoren kunnen worden gebruikt om verdere innovaties mogelijk te maken:

  • Zekering met lagere impedantie: het verbeterde ontwerp van de zekering heeft een lagere interne weerstand en geoptimaliseerde prestaties, waardoor de veiligheid van het laadsysteem verder wordt verbeterd. Bij een elektrische stroomoverbelasting of andere afwijking, kan de zekering in het vijfvoudige snellaadveiligheidssysteem de batterij onmiddellijk beschermen en isoleren van de elektriciteitstoevoer.
  • Galliumnitride (GaN)-schakelaars: OPPO heeft voor het eerst gebruik gemaakt van GaN-schakelaars voor zijn smartphones. Deze schakelaars kunnen niet alleen dezelfde functionaliteit bereiken als traditionele silicium MOSFET-schakelaars op een kleinere schaal, waardoor er minder ruimte benodigd is, maar hun lage impedantie en hoogspanningswerking helpen de warmteontwikkeling te verminderen en de laadefficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren.
  • Intern bi-cell ontwerp: een serie aan bi-cell-batterijen maakt het mogelijk hetzelfde vermogen te leveren terwijl de elektrische stroom wordt verlaagd en de warmteontwikkeling wordt verminderd. Het interne bi-cel-ontwerp gaat nog een stap verder door deze dubbele batterijcellen in dezelfde structuur te combineren, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen en toch dezelfde veiligheidsprestaties leveren. Het nieuwe ontwerp zorgt voor een toename van de batterijcapaciteit met ten minste 5% voor een batterij van hetzelfde formaat.
  • Battery Safety Detection Chip: OPPO’s eigen batterijveiligheidsdetectiechip met ingebouwde AI-algoritmen kan detecteren of batterijen externe schade hebben opgelopen door realtime-spanningsdalingen te herkennen op basis van een reeks scenario’s en hierop te reageren. De smartphone zal de gebruiker vervolgens waarschuwen en aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om verdere gevaren te voorkomen.
  • Composite Current Collector: OPPO heeft een veiligheidsbatterij ontwikkeld met een geheel nieuw samengestelde stroomcollector. De batterij maakt gebruik van een nieuw composietmateriaal dat is ingeklemd tussen twee aluminiumlagen, dat het standaard batterijontwerp met alleen aluminium vervangt. Deze ‘’sandwich’’-structuur is verder gecoat met een extra beschermend materiaal om de vijflaagse composiet stroomcollector structuur te vormen. Dit beschermt de batterij tegen kortsluiting die wordt veroorzaakt door externe schade voor een betere veiligheid. Onderzoeksresultaten in het OPPO Lab tonen aan dat de nieuwe batterij lek- en botsingstests doorstaat met een slagingspercentage van 100%, zonder concessies te doen aan de prestaties.

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)