Betaalapp Tikkie – in 2016 gelanceerd om het betaalverkeer makkelijker te maken – voegt vandaag een nieuwe functie aan de app toe. Met ‘Groepie’ – een handige functionaliteit waarmee meerdere gebruikers groepsuitgaven kunnen bijhouden en verrekenen – maakt Tikkie groepsbetalingen een stuk eenvoudiger.

Deze nieuwe toepassing werkt snel en simpel: in een handomdraai maak je in de Tikkie app een Groepie aan, waarin deelnemers hun kosten kunnen delen. Leden uitnodigen kan onder andere via WhatsApp. Het rekenwerk kun je vervolgens aan Tikkie overlaten, zodat je nooit meer gedoe over geld hebt en niet alles op de achterkant van een bierviltje hoeft uit te rekenen.

Meer dan 8 miljoen gebruikers

Tikkie, de betaalapp van ABN AMRO die sinds deze zomer meer dan acht miljoen gebruikers telt, is er nu óók voor groepsuitgaven. De app biedt uitkomst voor het verrekenen van gedeelde kosten na een gezellig avondje stappen met vrienden, een teamuitje of een uitbundig vrijgezellenfeest.

Tikkie wordt vaak gebruikt om de kosten te verrekenen die een persoon voorschiet. Met Groepie is het nu ook mogelijk om gezamenlijk kosten bij te houden en te verrekenen: een superhandige functionaliteit waaraan veel gebruikers behoefte hadden. Dit blijkt ook uit eigen data van Tikkie. Steeds vaker verschijnen omschrijvingen van groepsuitgaven als ‘weekendje weg’, ‘babyshower’ of ‘huisboodschappen’. Die kosten kunnen vanaf nu handig in Groepie worden verrekend.

– Rogier Brinker van Tikkie.

BRON: Dutchcowboys – Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Dutchcowboys (en of aangesloten partners)